Novosti

POSJETA JU SREDNJE TEHNIČKE ŠKOLE TEŠANJ

Učenici i profesori  JU Srednje tehničke škole ( Medicinska škola) Tešanj u sklopu stručne ekskurzije posjetili su Centar Ruhama. Tokom posjete učenici su imali priliku da se upoznaju sa historijom i razvojem Centra Ruhama, kao i modernim praksama iz domena profesionalne medicinsko – zdravstvene njege. Na ovaj način učenici su imali priliku usavršiti svoje znanje …

POSJETA JU SREDNJE TEHNIČKE ŠKOLE TEŠANJ Pročitaj više »

Donacija organizacije QATAR

Zahvalnost, darežljivost i dobroćinstvo vrline su koje krase velike ljude. Kroz dugogodišnju saradnju Centar Ruhama upućuje zahvalnost organizaciji Qatar i dobrim ljudima koji tokom mjeseca Ramazana iskazali svoju darežljivost i dobroćinstvo.

Donacija AKOVA GROUP

Neizmjernu zahvalnost upućujemo menadžmentu “Akova group” na vrijednoj donaciji za stara bolesna i iznemogla lica. Svi oni koji su život posvetili čineći dobro, dio su velike mreže dobra, dajući najbolje od sebe za zajednicu  i druge.

Obilježen 07. april – Svjetski dan zdravlja

Ustanova Ruhama je povodom 7 . aprila Svjetskog dana zdravlja organizirala niz radionica usmjerenih na edukacije iz domena prevencije hroničnih masovnih nezaraznih bolesti i komplikacija dugotrajne dekompenzacije.

Donacija Ramazanskih paketa Pomozi.ba

Udruženje Pomozi.ba je povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana doniralo pakete za štićenike Centra Ruhama. Neizmjernu zahvalnost upućujemo u ime starih, bolesnih i iznemoglih lica  na donaciji koja jako puno znači onima kojima je naša podrška potrebna.

Obilježen 04. februar – Svjetski dan borbe protiv raka

Svake godine, 04. februara, obilježava se Svjetski dan borbe protiv raka, čiji je cilj podići svijest o prevenciji, dijagnosticiranju i mogućnostima liječenja globalne epidemije modernog doba. Svjetski dan raka pri Centru za zbrinjavanje starih i iznemoglih lica Ruhama je obilježen prigodnim radionicama i edukacijama s ciljem podizanja svijesti o pošasti savremenog doba.

Obilježen 05. decembar – Svjetski dan volontera

Volonteri su pokretači mnogih promjena u društvu, pored konkretnog doprinosa u oblasti socijalno-zdravstvene zaštite oni su pokretači promjena i velika snaga društva. Volonteri nevladine organizacije Ruhama današnji dan obilježio je druženjem sa starim bolesnim i iznemoglim licima. Međunarodni dan volontera proglasila je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 17. decembra 1985. godine. Cilj je sve aktivnosti volontera …

Obilježen 05. decembar – Svjetski dan volontera Pročitaj više »